TOPlist
LADA 1600MTX Rallye Team

Výběr sezóny:

09/10 | 10/11 | 11/12 | 12/13 | 13/14 | 14/15 | 15/16 | 2017 | 2018 | 2019


Vítejte na webových stránkách závodního týmu LADA 1600MTX Rallye Team.

Vlevo si vyberte kategorii, která Vás zajímá. Zde se budete dozvídat všechny nové věci ohledně našeho závodního týmu.



Foto z Václaváku
Rally Berounka Revival
Rally Berounka byl velice povedený závod. Na přejezdech byl navigátor (=manželka Hanička) neskutečný, vše fungovalo. Jedinou chybu, která nás stála trestné body jsem udělal já jako řidič. Závod jsme měli perfektně rozjetý, atmosféra skvělá, auto fungovalo. Bohužel v poslední SS (Sedlčany) se nám zasekl plyn a přetočili jsme motor. Konkrétně se utrhl setrvačník, vzal sebou lamelu, přítlačák, řemenici, spojkový koš, závit na bloku motoru a napínák řetězu. Domů jsme tedy po dlouhé době dojeli na valníku, kam jsme LADU museli potupně vystrkat. I takové je rally. Děkuji pořadatelům za krásné závody. V Sedlčanech jsme byli při prvním průjzedu 11 ze 131 aut, tak aspoň něco :)






Rally Mělník
Mělnický okruh - splněný sen!
Ještě snad nebylo závodu, na který bychom se tak moc těšili, jako na Mělnický okruh! Kdo by si přece nepřál jet závod ve svém rodném městě? O závodu jsme se dozvěděli už cca třičtvrtě roku s předstihem a tak jsme se stačili dost připravit. Auto od té doby prošlo generálkou motoru, kontrola a oprava diferenciálu a výměna převodovky. Zapracoval jsem také na vzhledu a opravil laminátové lemy, na kterých už bylo vidět, že se s autem jezdí závody opravdu často :)

Sobota proběhla hladce, byl parný den, lidé se chodili koukat na auta a my mezitím absolvovali administrační i technickou přejímku. Hlavní závod byl v neděli, kombinovaný s motorkami. My jsme se rozhodli jet už od začátku "plnej", protože jsme jeli ve skupině dvoukolem, tj. i proti velice silným a novým vozům. První jízdu nám před koncem zrušili, neboť se nějaký nepozorný fanoušek dostal na trať. Druhá jízda byla tedyy klíčová a myslím, že se nám povedla na výbornou. Před třetí jízdou jsme zjistili že teoreticky bojujeme o 4. místo, což je v porovnání s plejádou ostatních jezdců a vozidel naprosto výtečné. Bohužel asi zasáhl osud (zřejmě andělíček střážný nechtěl, abychom ublížili sobě nebo autu :)) a když jsme téměř bez hlavy letěli 3 jízdu, resp. předposlední kolo, tak nám z nepochopitelných příčin doslova ulítl klínový řemen.

Na srdcaře jsme si tentokrát nehráli, neboť by motor bez chlazení poslední kolo určitě nezvládl a posldední kolo vzdali, což ve finále znamenalo penalizaci 1. minuty a katapult na 11. místo absolutně.

I tak bylo mělnické rally pro nás velký zážitek, děkujeme pořadatelům (Lipis, Milan Blahout, p. Chalupka) za to, že ačkoli se jednalo na mělnicku o unikátní akci a něco se přeci jen zpozdilo, nakonec vše zvládli na výbornou. Díky díky díky! Nyní nám nezbývá než se těšit na další ročník, který snad na 90% bude!






spokojeni doma
LADA sraz opět perfektní
Lada sraz v Mnichově Hradišti je akce, na které už posledních 10 let nesmíme chybět. Jako vždy jsme soutěžili snad ve všem co jde a opět se nám podařilo i něco vyhrát :) Tentokrát jsem přivezl pohár za 2. místo v jízdě zručnosti a 2. místo za výměnnu kola na čas. Hanička byla v dámském poháru 1. ve výměně kola a 2. v dámském poháru jízdy zručnosti. No nebyl to krásný den? :)

Samozřejmě jen o tom to není. Letošní rok byla perfektní organizace, vše vyšlo na jedničku, včetně počasí, pohodových lidí a samozřejmě i večerní pivo bodlo. Akci si užil i Ondrášek, který dostal také diplom v dětských disciplínách. Moc děkujem pořadatelům a těšíme se opět na příště! :)






LADA 1600MTX v Chuchli
Rally Praha Revival - nejdelší závod co jsme jeli
Rally Praha Revival se nesla v pohodové atmosféře. Vyšlo počasí, auto fungovalo, prostě co víc si přát. Zároveň to byl jeden z nejdelších závodů co jsme jeli (3 dny a téměř 700km). Bohužel pár chybek na přejezdech přece jen bylo (převážně porušení rychlosti :)), které se nám již na měřených úsecích nepodařilo dohnat (byť jsme se vždy v absolutním pořadí drželi dosti vysoko).

V rámci RPR2018 se jel známý okruh Czech Ring, ze kterého Vám přinášíme video.





Za LADA 1600MTX Rallye Team
Martin, Hani a Ondrášek, řidič
Copyright (c) 2019 LADA 1600MTX Rallye Team | tel.: 737 536 862 | webdesign by DT xBase.cz - informační systém na míru pro malé a střední podnikatele Antispam.er.czValid HTML 4.01 Transitional