TOPlist
LADA 1600MTX Rallye Team

Výběr sezóny:

09/10 | 10/11 | 11/12 | 12/13 | 13/14 | 14/15 | 15/16 | 2017 | 2018 | 2019


Vítejte na webových stránkách závodního týmu LADA 1600MTX Rallye Team.

Vlevo si vyberte kategorii, která Vás zajímá. Zde se budete dozvídat všechny nové věci ohledně našeho závodního týmu.



LADA 1600MTX servis
Rally Berounka Revival - dobře rozjeto ale..
Na Berounku jsme se velice dobře připravili. Na horké křeslo zasedl po několika letech zpátky Bazy a vše jsme si pečlivě připravili. Auto, tratě, gumy, intík.. Servis zajišťoval Petr a vše šlapalo. Měli jsme to celé vymyšlené tak, že šotolinové tratě jsme jeli na nečem, co je na pomezí mezi zimákem a šotolinovou pneu a zbytek jsme jeli na slickách. Díky tomu jsme na všech měřených úsecích dosahovali velice dobrých výsledků. Nejlepší umístění jsme měli na SS SS04 - Airport II, kde jsme zajeli celkově 8. z celkem 121 vozů. Průměrně jsme dojížděli do první dvacítky, což je také super. Přejezdy, které bývají na revivalech drsné se nám taky dařili. Zabloudili jsme jednou ale zvládli přijet včas. K velkému zklamání došlo v před-předposlední SS, kdy nám bohužel umřel motor.

Díky našemu velkému odhodlání jsme ještě večer, téměř uprostřed lesa sundali hlavu ve snaze motor opravit ale bohužel se zjištěná závada neslučovala s další jízdou a tak LADA snad po několika musela jet ze závodů na podvalu. O samotné závadě Vám tu raději nic psát nebudu, protože to byla teda pěkná blbost a hlavně - moje :)

I tak děkuji Bazymu a Petrovi s jakým úsilím do toho šli a i Vojtovi, který se snažil pomoci a o půlnoci nám vezl těsnění, které jsme nakonec bohužel nepoužili...

Nyní naše LADA odpočívá doma v garáži čekajíce na lehkou generálku motoru. Samozřejmostí je lehká změna nastavení a úprava výkonu. Zklamaní opadlo a my už se zase těšíme až vyjedem (a doufám, že vy také! :))

Pár foteček z rallye naleznete zde.




Bohemka 2017
Rally Bohemia Legend 2017 1-2.7.2017 - úspěšně v cíli!
Dá se říci, že jsme se již "tradičně" účastnili Rally Bohemia Legend v Mladé Boleslavi a přilehlém okolí a opět jsme si to užili. Krásné počasí, super tratě, diváci, atmosféra. Zkrátka co víc si přát. Servis fungoval také skvěle, navigátorka také. Jediný zádrhel nastal před samotným závěrem soutěže, kdy senám začali z domku vačkové hřídele ozývat velice divné zvuky :) Člověk by možná v tu chvíli uvažoval přestat závodit aby se nestalo něco horšího ale touha závod dokončit byla větší a proto jsme motor nešetřili a pod plným plynem dojeli až na náměstí do Boleslavi na slavnostní rampu :)

Děkuji Haničce za navigování a podporu a samozřejmě také mechanikům Wencovi a Petrovi! :)

Několik fotek z rallye naleznete zde.




LADA 1600MTX v akci
Rally Praha Revival 2017 28-30.4.2017 - úspěšně v cíli!
Tak a Rallye Prague Revival je za námi! Závod jsme si moc užili! Celkové výsledky pro nás nedopadli sice moc dobře, neboť jsme jednou trošku zabloudili na přejezdech a pak ztrátu doháněli vyšší rychlostí, která byla hodnocena trestnými body na radaru :)

V Litoměřicích nám praskla zadní náprava a jeli jsme s ní až do Teplic do cíle 2 etapy, kde nám ji v 11 večer pomohli kolegové se škodovkou zavařit (děkuji Fandovi za propůjčení dílny) a hlavně díky nim jsme mohli v neděli pokračovat okruhem v Mostě, kde jsme ze 153 aut dojeli na 14 místě absolutně, z čehož jsme měli opravdu velkou radost! Nejvíce si vážíme toho, že jsme na této trati jeli s takovými hvězdami rally, jako je např. Stig Blomqvist nebo John Haughland. Konkrétně pan Blomqvist s Fordem Sierra zajel polygon v čase 4:01, škodovák Haugland 4:06 a náš čas byl 4:09 :)

Celkové umístění po součtu všech trestných bodů asi nestojí za řeč :)) Ale důležité je, že jsme celý závod zvládli a do depa v Radotíně dojeli po vlastní ose, s opravenou zadní nápravou (ale upadlým výfukem, který se urval, když jsme skákali na polygonu v Mostě na skokánku :) ) Moc díky divákům a pořadatelům, bylo to skvělé a už se těšíme na další závod! Už víme co zlepšit, takže příště snad bez ztráty kytičky :)

Děkuji mojí Haničce, že mě hezky navigovala a na rychlostkách podporovala jeď! jeď! jeď! :)

Pár foteček z rallye naleznete zde. Také máme 2 odboardy v sekci video.



Za LADA 1600MTX Rallye Team
Martin, Hani a Ondrášek, řidič
Copyright (c) 2019 LADA 1600MTX Rallye Team | tel.: 737 536 862 | webdesign by DT xBase.cz - informační systém na míru pro malé a střední podnikatele Antispam.er.czValid HTML 4.01 Transitional