TOPlist
LADA 1600MTX Rallye Team

Výběr sezóny:

09/10 | 10/11 | 11/12 | 12/13 | 13/14 | 14/15 | 15/16 | 2017 | 2018 | 2019


Vítejte na webových stránkách závodního týmu LADA 1600MTX Rallye Team.

Vlevo si vyberte kategorii, která Vás zajímá. Zde se budete dozvídat všechny nové věci ohledně našeho závodního týmu.



 

Rally Bohemia Legend 2014 - úspěšně v cíli
Opět se musíme pochlubit - úspěšně jsme absolvovali Rallye Bohemia a s naší LADOU dojeli bez obtíží do cíle :-) Na závod jsme se velice těšili a je nám tak trochu líto, že to zase tak rychle uteklo :( Bohemka se letos prostě opět povedla! Počasí super, divaci fandili, v servisu byl ten správný ruch - prostě atmosféra jak má být! Organizace nám také přišla na super úrovni, zkrátka co víc si přát! Letos jsme si to jednoznačně užili do poslední tečky. V pátek večer jsme jeli centrem Boleslavi (RZ Staroměstská) a dále pokračovali na RZ Lobeč a Vinec, které se již jeli za tmy. Zde jsme si užili trochu více legrace, neboť jsme při průjezdu zjistili, že nemáme seřízená dálková světla, která bohužel svítila všude, jen né na trať :-) Naštěstí jsme tuto závažnou komplikaci hned po prvním průjezdu odstranili a dále si již mohli užívat noční jízdu. V sobotu jsme se vydali severně na RZ Chloudov, Šumburk (2x průjezd) a Sychrov, který jsme kvůli posunutí jeli pouze 1x. Krásná tečka na závěr byla paralelní jízda kolem Bondy centra, opět v Boleslavi. Finální rozloučení a předání upomínkových předmětů proběhlo na rampě u Škoda muzea.

Chtěl bych poděkovat mé Haničce za její výkon při navigování a samozřejmě mechanikům Wencovi a Vojtovi. Za přátelské zázemí děkujeme Mamut Racing Teamu (resp. oběma Mamutům :-)). No a pak všem, kteří nám drželi palce!

Fotografie z Bohemky naleznete zde. Do sekce "Video" jsem přidal několik on-board videjí.





Příprava na Bohemku v netradičním stylu - 4. místo dámský pohár
Přípravy na letošní Rallye Bohemia jsme pojali v trochu netradičním stylu. Do horkého křesla spolujezdce jsem usedl já a za volant jsem posadil Haničku. Vyzkoušel jsem si tak přímo v terénu psaní rozpisu (tak jak mi ho Hanička sama nadiktovala) a poté jízdu dle něj. A nyní již máme jasno - všem doporučujeme! Určitě to vedlo k lepšímu pochopení a souhry nás obou na trati. Hanička jela s téměř sériovou Felicií suprově a zaslouženě dostala pohár za 4. místo a neboť byl tento závod dle bodů násoben koeficientem II. tak i 4. místo v dámském poháru celkově. Předběhla tak i mě, neboť jsem se letošní rok amatérů moc nezůčastnil..

Fotografie můžete prohlédnout zde.




LADA sraz
LADA sraz 23-25.5.2014 - 1. místo sprint 400m
Po roce jsme se opět účastnili LADA srazu v Mnichově Hradišti a tentokrát opět se závoďákem. Sraz byl jako vždy super, o tom se zde nebudu rozepisovat (více forum.ladaklub.com), každopádně máme radost z prvního místa na sprintu s časem 16.31s. Jízda zručnosti se nám nepovedla, raději nebudu psát důvod, aby to nevypadalo, že se vymlouvám :-) Hlavní bylo, že nový diferák, který jsme rychle stihli sehnat (včetně kompletního VAZ 2102 na díly), fungoval. Po sprintu následovala spanilá jízda a večer klasické grilování a pívečko... Už se těšíme na příště!

Fotografie ze srazu můžete prohlédnout tu.




diferák k.o...
Sosnová 20.4.2014
Po téměř 4 měsících pauzy jsme jeli provětrat našeho závoďáka opět do Sosnové, kde nás hned při zaváděcích jízdách nemile překvapil diferenciál, na kterém nám prasklo ozubení. Místo klidného startu do 1.RZ jsme ho museli vyměnit. Tímto děkujeme Pepíčkovi Nedvědů, který nám jej obratem přivezl z Mělníka z garáže v neuvěřitelně krátkém čase :D Bohužel nejsme tak bohatý závodní team, abychom měli i v rezervním diferenciálu samosvor, takže jsme se opět učili jízdy se "sériovým zadkem" a navíc ještě s jiným poměrem. No, nevadilo to. Hlavně, že jsme mohli závod jet. Pak už vše probíhalo celkem normálně, v každé zatáčce nám hrabalo jedno kolo... Došlo to až do takové fáze, že jsme úspěšně odrbali zadní pneu a ve finále se nám kus gumy omotal kolem ruční brzdy, kterou nám před cílem zatáhl :D Nefunkčnost startéru už byla poslední "třešnička" na dortu :D Závod jsme si užili, ale domů jsme si tentokrát žádný pohár nepřivezli.

Fotografie můžete vidět zde. Další závod vynecháme, neboť se kreje s naším oblíbeným LADA srazem, kterého se zúčastníme!




drift na sněhu
Sosnová 7.12.2013 - 2. místo LADA Cup
Po delší době jsme se svezli na trati v Sosnové. Naše přání se vyplnilo a počásí stálo za starou bačkoru. Já si ovšem v těchto podmínkách libuji, neboť se dají s vozem dělat psí kusy. Bokem to jelo skutečně všude. Bylo mokro a napadl i sníh, takže o krize i zajímavé situace nebyla nouze. Sváděl jsem skutečně zajímavý souboj s časem a ostatními vozy. Bývalo by to dopadlo velice slibně (raději ani nekalkuluji, kde bych byl) - zkrátka při poslední RZ nám praskl kloubek plynu! Ani bleskurychlá oprava lepící paskou napomohla a nakonec jsme tuto RZ museli vzdát. Čas jsme měli sice dobrý (i s přidělenou minutou jsme se v LADA Cupu propadli jen na druhé místo), čas ve skupině ovšem stačil jen na 8. místo...

Fotografie ze Sosnové můžete prohlédnout zde. Dalšího závodu se pravděpodobně zúčastníme až začátkem jara příštího roku..




upadlé kolo...
Milovice 21.9.2013 - 3. místo LADA Cup
Start do další sezóny Amater Rally 2013/2014 se nám na první pohled vydařil - zajížděli jsme super časy na velice náročné trati, bohužel to bylo náročné i pro auto, po polovině závodu praskla těhlice na levém předním kole. Jednalo se o docela hezkou krizovku, kdy nám při průjezdu zatáčkou najednou přestalo auto zatáčet i brzdit a řítilo se při zvuku skřípání na strom. Naštěstí jsme to volantem, kvaltem, ruční brzdou a se zatnutými zuby srovnali a bezpečně zastavili za páskou. I moje snaha kolo opravit (spojená s cestou domů pro náhradní těhlici) byla marná - auto se mi podařilo opravit až v době, kdy se jela poslední RZ - tudíž jsme si alespoň bez asistence odtahovky vyjeli na podval. Vzhledem k tomu, že v poháru LADA Cup závodili pouze 3 Lady (včetně nás) bronzový pohárek byl jako poslední utěcha náš.

Fotografie z Milovic můžete vidět zde. Bohužel i nás postihla finanční krize, rozhodli jsme se další dva závody AR vynechat a svést se až v zimě na trati v Sosnové, kde snad tou dobou trochu napadne sníh, a bude legrace :-)


Za VAZ 2101 Rallye Team
Martin Čermák, řidič
Copyright (c) 2019 LADA 1600MTX Rallye Team | tel.: 737 536 862 | webdesign by DT xBase.cz - informační systém na míru pro malé a střední podnikatele Antispam.er.czValid HTML 4.01 Transitional