TOPlist
LADA 1600MTX Rallye Team

Výběr sezóny:

09/10 | 10/11 | 11/12 | 12/13 | 13/14 | 14/15 | 15/16 | 2017 | 2018 | 2019


Vítejte na webových stránkách závodního týmu LADA 1600MTX Rallye Team.

Vlevo si vyberte kategorii, která Vás zajímá. Zde se budete dozvídat všechny nové věci ohledně našeho závodního týmu.





TAK UŽ NÁM TO ZASE KONČÍ... V sobotu jsme absolvovali poslední závod sezóny AR 2011/2012. Pohár a šampaňské za celkové 1. místo LADA Cup jsme získali, z čehož máme určitě velkou radost.
Ve skupině 5 (závodní speciály do 2000ccm) jsme byli úspěšní o něco méně - obsadili jsme celkové 8. místo. Nebudu samozřejmě lhát - určitě jsme si přáli lepší umístění ale na druhou stranu jsme rádi, že jsme i v této kategorii byli mnohokráte konkurencí pro mnohem silnější vozy. Alespoň je stále co zlepšovat, takže jsme za silnější soupeře vlastně vděční. Co se týče poslendího závodu v Sosnové - už nám prakticky o "nic nešlo", protože umístění bylo již před závodek jasné. Opotřebení pneumatik uvolněné jízdě však nenasvědčovalo :-) Během dne jsem postupně likvidoval již slušně sjeté pneumatiky a v posledních RZtách mi bouchla nejprve levá a pak i pravá zadní. Alespoň měli diváci pokoukání, protože jsem frajersky dojel závod po ráfku :-) Nyní nás čeká dvouměsíční pauza, kde si náš závoďák trochu odpočine a bude připraven na další sezónu AR, která startuje opět v září. Závěřem bych chtěl poděkovat všem, co nás v závodech podporují a také "sponzory", za jejich pomoci bych měl přinejmenším velice stížené podmínky. Jmenovitě děkuji Daníkovi za pronájem odtahové služby, Víťovi za podval a průbežnou technickou podporu, Wencovi za nárazovou technickou podporu a samozřejmě mojí Haničce za navigování a podporu ve všem ostatním :-) Nesmím zapomenout ani na Pepču, jehož škodovka jednoznačně dokazuje, že i naše staré vozy mohou konkurovat novým "šunkám" :-)

Fotografie ze závěrečného rallye naleznete zde.
Za VAZ 2101 Rallye Team
Martin Čermák, řidič





sprint na "vehlovické"
Mělník 16.6.2012 - 3. sprint 400m
16.6.2012 se na Mělníku konalo setkání příznivců klasických sportovních aut, pořádané Classic Sports Car clubem. Nezúčastnit se takové akce by byla samozřejmě ostuda! Celá akce spočívala v prezentaci našeho vozu v mělnickém kempu, kde si našeho miláčka prohlédl nejeden návštěvník - ani se nedivím, trochu "vybočoval" z řady ostatních vozidel :-) Po poledni byly na programu sprinty, kterých jsme se samozřejmě zúčastnili v kategorii "závodní speciál bez omezení obsahu". Konkurentů naštěstí nebylo moc, takže jsem i s horším časem 17.5s (vlivem nemožnosti zahřátí GUM! :-)) obsadili třetí místo.

Fotografie nejen našeho VAZidla naleznete zde. Akce byla zároveň "generálkou" na poslední závod sezóny AR, který se koná 23.6. v Sosnové.



LADA sraz
Mnichovo Hradiště 25-27.5.2012. - 1. sprint 400m
LADA sraz byl jednoduše řečeno super! Počasí se podvedlo, nic se nerozbilo a ani nikdo nezranil. Na letišti v Mnichově Hradišti jsem se skutečně vyřádil. Gumy jsem zahřál lehkým driftem pro diváky a pak jsem se vrhnul na sprinty na 400m, které jsme s výsledným časel 16.61 sekundy vyhráli :) Jízda zručnosti se nám tentokrát nepovedla, protože sem musel couvat tam, kde se mělo zatáčet :-) Po té následovala spanilá jízda, které jsme se také zúčastnili a vyjeli až na rozhlednu v Kozákově. (Máme prvenství za první vyrámované auto, které bylo nahoře :-)

Fotografie ze srazu naleznete zde. Nyní se již připravujeme na poslední závod AR sezóny, který se jede v Sosnové 23.6.2012.



Jízda pro diváky
Milovice 5.5.2012. - 1. Místo LADA Cup
V posledních Milovicích na nás čekala technicky zajímavá, ale i rychlá trať. Počasí bylo po první 4 RZ dobré ale pak přišla bouřka a kroupy. Bohužel se následný povrch silnice neslučoval s obutím naší LADY :-) takže jsme zbývající jízdu pojali "jízdou pro diváky".. I tak to mohl být celkem zajímavý čas nebýt poslední RZ, kde jsme cca 20 metrů před cílem zapadli do bláta a nemohli se z něj vyhrabat.. Ztráta cca 45 sekund nás katapultovala na 7. místo ve skupině. Vítězství v LADA Cupu bylo sporné protože náš rival, který nás celý závod úspěšně atakoval měl po posledním závodě problém s časem, což ho dle výsledného součtu nechalo za námi. Pravdu se asi už nedozvíme, takže se utkáme na dalším a posledním závodě sezóny, který se pojede v Sosnové, 23.6.2012. Nyní se však chystáme na účast na LADA sraze.

Fotografie naleznete zde.



Bělá na mokru
Bělá pod Bezdězem 31.3.2012. - 1. Místo LADA Cup
Letošní Bělá byla v duchu typického aprílového počasí (ikdyž duben byl teprve "zarohem"). Bohužel jsem se tentokrát z deště (jak je mým zvykem) neradoval, protože jsem si sebou nepřivezl "vhodné gumy". Zkrátka - na kluzkém a neustále zavlažovaném asfaltu toho na hladkých slickách skutečně vykouzlit moc nejde... :-) Ráno to sice vypada slibně, a druhá RZ docela uschla (povedl se mi zajet 3. nejrychlejší čas v mé skupině), dluho to nevydrželo a opět sprchlo. 3 RZ jsem se vysloveně protrápil, když jsem se prakticky nebyl schopen do kopce ani rozjet :-) Od této doby jsem závod přehodnotil jako "klouzací" a prakticky ho jen "doklouzal". Po divácké stránce šlo jistě o atraktivní podívanou (na střechu se převrátili hned 3 auta, viz fotogalerie)

Fotografie naleznete zde. Další závod bude až po delší pauze - 5. května v Milovicích, takže hezky šup do garáže, dokud je čas. :-)



jízda...
Milovice 25.2.2012 - 1. Místo LADA Cup
Sobotní závod v Milovicích byl velice napínavý. Auto sice nebylo podvozkově v nejlepší kondici, za to motorově vše šlapalo na jedničku. Časy jsme měli také velice slušně, a balancovali jsme na hraně mezi 3. a 4. místem v naší skupině. Nakonec jsem byl trochu zklamaný, protože jsme zkončili s bramborovou medailí o pouhých 10 vteřin! Ale na druhou stranu jsem rád, že jsme vyhráli LADA Cup ale hlavě - jsme dojeli 12. absolutně ze 75 aut, což je skutečně velký úspěch. Toto skóre mě velice motivuje, že i naše východní závodní náčiní dovede být pořádně konkurenceschopné... :-) Akorát máme na příště "trochu" víc práce, protože se nám na posledním závodě podařilo decentně zarazit přední kolo do podběhu, a vůbec celý podvozek vyžaduje trochu generálku.. Snad vše stihneme abychom byli na další závod (Bělá) v kondici! Fotografie naleznete zde.




bez kola...
Milovice 28.1.2012 - 1. Místo LADA Cup
Do cíle i ua každou cenu! - tak se dá charakterizovat naše jízda při 1. novoročním závodu v Milovicích, kde nám hned v prní RZ upadlo kolo! Najeli jsme autem na hranu v asfaltu a kolo se "vylomilo" ze šroubů :-) Naštěstí jsme neztratili duchapřítomnost a závod dojeli po třech! Sice to trochu odnesl brzdový kotouč, který jsme "trošku" obrousili :-) ale alespoň byla sranda. Měli jsme pak ještě několik lehčích krizovek ale nakonec jsme zdárně závod dokončili a obdrželi pohár za 1. místo v LADA Cupu.

Fotografie naleznete opět v naší fotogalerii.



pro fotografy
Milovice 10.12.2011 - 1. Místo LADA Cup
Toto rallye jsme si užili naplno - bylo totiž dost špatné počasí, což mě velice bavilo, protože bylo jasné, že se trochu mažou rozdíly ve výkonech a tím pádem rozhoduje styl jízdy. Proto bylo pro mne dost težké "nejet pro fotografy" a moc nedriftovat ale naopak se snažit jet čistou jízdu. Naštěstí jsem se udržel a tak jsem sváděl skutečně velký souboj s časem s ostatnímy, výkonově mnohem silnějšími vozy. Občas jsme měli i nějakou tu kruzovku (jako např. jízda po dvou kolech díky přejete pneumatice od traktoru, nebo tešné projetí garáží, kde rozhodovali už jen milimetry) ale nakonec jsme celé rallye absolvovali bez větších chyb. Byl jsem velice potěšen tím, že jsem celkově z cca 82 aut dojel 18. absolutně! Ve skupině mi o vteřinu uteklo páte místo a LADA Cup jsem (dovolím se pochlubit) s velkým náskokem vyhrál, což je pro mě čest. Kéž by bylo podobné počasí i příště! Do dalšího závodu je přes měsíc času, takže je čas si trochu pohrát s vozem a opravit pár bolístek, které jsme napáchali.

Trocha fotek k nahlédnutí zde. Nyní následuje trochu delší pauza - další závod se jede až 4.2.2012 v Milovicích - každopádně už teď se nemůžeme dočkat :-)



drift v Sosnové
Sosnová 12.11.2011 - 1. Místo LADA Cup
Trať v Sosnové byla přesně taková - jak jsme čekali - rychlá a poránu i kluzká. Vzhledem k tomu, že naší novou týmovou strategií je naučit se jezdit se špérou, byly některé průjezdy spíše pro diváky než na čas (viz foto) Bohužel pravděpodobně vlivem horší geometrie jsme jaxi sjeli všechy gumy, které jsme měli. Zbytek závodu jsme tedy dojeli na drátech ale i po tom všem jsem se radovali z vítězství v LADA Cupu. 13 místo ve skupině sice není to, na co jsme byli z minulých sezón zvyklí, ale domnívám se, že je lepší mít silnější protivníky než slabší, proto se nám v 5. skupině vlastně líbí. :-)

Pár foteček můžete zhlédnout zde. Příští závod se pojedou Milovice a my si moc přejeme aby napadl snížek, nebo bylo alespoň pořádně husně :-)



LADA v akci
Milovice 15.10.2011 - 1. Místo LADA Cup
Na závod v Milovicích jsme se velice těšili, protože nás čekalo testování samosvoru, kterým jsme vybavili naše soutěžní vozítko. Legrace byla ohromná, protože jsme občas jeli rovně a někdy zase očesávali zadkem křoví. Nově jsme zařazení do skupiny se silnějšími vozy (sk. 5 do 2000cm) a bohužel podle toho dopadlo i celkové skóre - ve skupině jsme skončili až na 9. místě. Opět jsme však rádi, protože silnější soupeři nás budou motivovat vždy k lepší a lepší jízdě. LADA Cup jsme vyhráli, ikdyž i zde byly opravdu těsné soubuje s konkurencí, které jsme si opravdu užívali :-) Tak dopadl víkendový souboj v Milovicích.

Fotografie z Milovic můžete vidět zde. Následující závod bude v Sosnové, kde bude i pokračovat naše učení se špérou. Jesli bude i typické podzimní počasi, bude to jistě zajímavá podívaná :-)



Krátká zpráva z 1. podniku: Rallye v Bělé pod Bezdězem nedopadlo dobře - při první RZ nám fouklo těsnění pod hlavou, tudíž jsme závod se slzou v oku a vodou ve valci nedokončili. Doma jsme zjistili, že krom tesnění to odnesl i prasklý kroužek, tudíž musel motor ven a na další závod proběhla blesková generální oprava. :-)


Za VAZ 2101 Rallye Team
Martin Čermák, řidič
Copyright (c) 2019 LADA 1600MTX Rallye Team | tel.: 737 536 862 | webdesign by DT xBase.cz - informační systém na míru pro malé a střední podnikatele Antispam.er.czValid HTML 4.01 Transitional