TOPlist
LADA 1600MTX Rallye Team

Výběr sezóny:

09/10 | 10/11 | 11/12 | 12/13 | 13/14 | 14/15 | 15/16 | 2017 | 2018 | 2019


Vítejte na webových stránkách závodního týmu LADA 1600MTX Rallye Team.

Vlevo si vyberte kategorii, která Vás zajímá. Zde se budete dozvídat všechny nové věci ohledně našeho závodního týmu.





OPĚT JE TO TADY!! Nastal konec sezóny Amater Rallye 2010/2011 !! Nebudu nikoho dlouho napínat! Dosáhli jsme velikého úspěchu - Naše LADA ve své kategorii (do 1800ccm) po celoročních soubojích dosáhla na krásné druhé místo! Co nás těší snad ještě více je vítězství v LADA Cupu! Je to pro nás veliká čest a jsme moc rádi, že to takle dopadlo. Ještě v přechozím závodě to ovšem moc jisté nebylo, proto jsme si poslední závod v Milovicích opravdu užili, protože byl rozhodující. Nakonec jsme dojeli jak nejlépe to šlo - ve skupině první a v LADA Cupu také první. Doufám, že nás konkurence nepřestane mít ráda, ale domů jsme si odváželi celkem 4 poháry... :-)

Chtěli bychom velice poděkovat všem lidem za podporu a pomoc. Jmenovitě bych chtěl poděkovat navigátorovi Bazymu za psychickou podporu při závodu, mé přítelkyni Haničce za psychickou podporu před a po závodě :-) Dále našemu mechanikovi Wencovi (a jeho tolerantní přítelkyni :-) Velký dík patří Pepčovi Nedvědovi za konzultace a pomoc, Víťovi Štráchalovi, jakožto našemu vrchnímu motoráři, Mamut Racing Teamu za to, jak nás proháněli, a v neposlední řadě také Milanovi Blahoutovi a celému jeho pořadatelskému týmu, protože bez nich bychom si neužili takto krásné a napínavé závody. Při závodech Amater Rallye jsme poznali skutečně mnoho příjemných lidí a i díky nim byly tyto závody takové, jaké byly. Ne všichni nakonec byli odměněni poháry, takže jim tímto alespoň velice děkujeme.

V tuto chvíli budeme usilovně přemýšlet nad dalšími kroky našeho závodního teamu, protože možností je skutečně mnoho, jen finance jsou jako vždy omezené :-D Naštěstí Amater Rallye pokračuje, takže se už teď tešíme na první závod příští sezóny, který bude po prázdninách pravděpodobně v Sosnové.

Fotogalerie z posledního boje naleznete zde.
Za VAZ 2101 Rallye Team
Martin Čermák, řidič





2x pohár, 2x diplom :-)
Na LADA sraz do Mnichova Hradiště jsme se hodně těšili, protože to je pro nás velice mystické místo! :-) Vždyť právě zde, v roce 2008 jsme tehdy ještě v naší sériové LADě objevili potenciál soutěživého auta, když jsme vyhráli 3. místo v jízdě zručnosti. Proto jsme, stejně jako minulý rok, nemohli tuto akci vynechat. Cestou jsme potkali jednu milou policejní hlídku, kterou se nám podařilo přemluvit, že už nás nikdy na silnici neuvidí :-D (maximálně příští rok při stejné akci) Na letišti u Hoškovic se sešlo cca 75 žigulíků a hned dopoledne jsme začali soutěžit. Nevím proč zrovna já přitahuji veškeré problémy, ale pokazila se časomíra jak na jízdě zručnosti tak i na sprintech. Naštěstí poslední pokus, který jsme měli, dopadl dobře a jízdu zručnosti s přehledem vyhráli. Sprint na 400m jsme jeli spíše pro potěšení, proto nás čas 18.01s a celkově 2. místo velice potěšilo.

Fotografie z celého víkendu naleznete zde. V tuto chvíli se ale již důkladně připravujeme na závěrečný závod AR sezóny, 25.5.2011 v Milovicích. Přijďtě nám všichni fandit, abychom zajeli ten nejlepší možný výsledek a udrželi svoji pozici v celkovém hodnocení!





LADA v Sosnové
Ze závodu v Sosnové máme trochu smíšené pocity. Víme, že naše LADA zatím není motoricky stejně rychlá jako jiné silnější západní vozy, :-) snažili jsme se tedy jet co nejčistější stopu a nikde zbytečně neztrácet, do zatáček se pouštět co nejrychleji a čistě vyjíždět. Proto jsme byly i velice překvapeni kvalitními časy, kterých sme dosáhovali až do chvíle kdy těsně před startem přišel obří mrak a dráhu nám pokropil!!! :-) Silniční slicky se jaksi neslučovali s kluzkým a mokrým asfaltem, takže jsme tuto RZ spíše bruslili a bohužel se několikrát přetočili. Samozřejmě po chvíli co jsme dojeli se oteplilo a vše zase uschlo... Ztrátu zhruba jedné minuty jsme již nedohnali. Na 1. místo v LADA Cupu to ovšem stačilo, takže i z něj máme patřičnou radost ale i takové je rallye. Nakonec jsme ve skupině dojeli 6.

Jediné pozitivum je to, že bude příští - poslední závod v Milovicích plný adrenalinu, abychom se udrželi na celkovém stupni vítěžů. Držte nám tedy všichni palce a přijeďte nás podpořit 25.6.2011 do Milovic na závěr sezóny! Fotogalerii ze Sosnové naleznete zde.





v depu bylo horko
1. místo LADA Cup, 2. ve skupině
Souboj v Milovicích dopadl skvěle! Trať byla náročná, technická, rychlá, prostě parádní :-) Opět byla formou polookruhové zkoušky, takže jsme si nebezpečný průjezd garáží užili hned 2x. Vzhledem k tomu, že se snažíme udržet si pozici, jeli jsme hned ze začátku jako "o závod", za což jsme byli odměněni krásným pohárem za 2. místo.

Už se připravujeme na další závod, který se bude konat na autodromu v Sosnové. Fotogalerii naleznete zde.





na startu
1. místo LADA Cup, 4. ve skupině
Bělá pod Bezdězem nás jako vždy nezklamala. Užili jsme si neskutečně napínavý souboj s kolegy od Mamut Racing, kteří na nás postavili nefalšovanou LADU VFTS. Celý den byl tedy souboj o vteřiny, reps. o setiny! Proto se o nějaké jízdě "na jistotu" nedalo vůbec mluvit. Nejnapínavější byla rozhodně 6.RZ kdy jsme se z kopce řítili skutečně jako šílenci a těsně před cílem trochu škrtli mantinely z gum, takže náš miláček má pár šrámů a lehce promáčklé dveře. Mnohem hůře na tom byla konkurence, které cca 30m před cílem praskla zadní náprava a nedojeli...

1. místo za LADA Cup nás samozřejmě těší, ale samozřejmé né tolik jako kdyby naši největší soupeři dojeli. Ale i o tom rallye je. Fotogalerie zde.





lednový mini-driftík
První novoroční závod pro nás dopadl velice příjemně -
1. místo LADA CUP a 3. v kategorii

Lednový závod pořádáný v Milovicích byl plný karambólů. Skoro čtvrtina závodních strojů skončila v průběhu závodu. Nejošklivěji dopadla snad Honda Civic, která šla přes střechu. Naštěstí posádku jistil ochraný rám, takže vyvázli bez zranění a závodili dále. Inu správný sportovní duch. Trať klouzala ale dalo se jet rychle, takže jsem se rozhodl si závod užít a tam kde to šlo si smyk pořádně vychutnat.. 3. místo nás velice těší a ještě více fakt, že od prvního místa nás dělilo pouhých 12 vteřin!

Doporučuji prohlédnou fotogalerii, převážně podsekci Crash :-) Příští závod se jede na autodromu v Sosnové, takže předpokládám, že už bez zimních gum ale na slickách... Rallye zdar!





rallye na sněhu
Sněžné rallye dopadlo výborně! 1. místo LADA CUP a 3. v kategorii
Na závody na sněhu jsme se velice těšili! Sice jsme se obávali toho, že celou trať prohrabem, ale nakonec se ukázalo, že to nebude až tak strašné a zatáčky sme řezali jeden drift za druhym! :-) Celé toto rallye jsem vlastně vzal tak nějak klidně - zkrátka sme si chtěli pořádně zařádit, proto sme to všude kde to šlo prostě poslali a jen kočírovali (a občas se i modlili :-)) Proto bylo pro nás milé překvapení, když jsme získali i 3. místo ve skupině! Prvenství v LADA Cupu bylo tentokrát něco jako výzva, naštěstí jsme jej také vybojovali, ikdyž konkurence nám šlapala na paty a krom řidičských schopností hrálá v celkovém pořadí i náhoda, ale i takové rallye je. Každopádně příjemné zakončení roku 2010 :-D

...a pak že LADA nefunguje na sněhu :-) Fotogalerii ze sněžného rallye si můžete prohlédnout zde.
A my už se opět těšíme na další podnik (možná také na sněhu) který se jede 15.1.2011.





!! Máme 1. místo (a hned 2x :-)) !!
1. místo

Konečně je to tady!!! Ještě teď tomu nemůžeme pořádně uvěřit, ale je to tak! Vybojovali jsme 1. místo v naší kategorii a samozřejmě i 1. místo v LADA CUPu. (celkově 10. z 92.) Lépe to tedy v sobotních Milovicích 6.11.2010 skutečně dopadnou nemohlo. Trať byla velice technická s polookruhovou zkouškou, tudíž se jen "hemžila" auty. O náročnosti trati jsem byly přesvědčeni hned v několika prvních RZ, kdy se nabouralo docela dost aut. Ani tento fakt nás však neodradil od ubrání tempa a hned po první RZ jsme byli 2. Po celý závod jsme zápasili s vozem VW Golf 1.8 16V mezi druhým a třetím místem, na prvního (Felicie 1.6) jsme zatím neměli, tudíž jsme si ani nepředstavovali, že by to tak dopadlo. O drifty také nebyla nouze, protože trať nevedla jen po asfaltu ale i po šotolině, trávě a tentokrát obsahovala i malé překvapení - průjezd garáží. (sekce video obsahuje ukázku ruského Kena Blocka :-)) Před poslední 6. RZ, jsme byli druzí a teď to teprv přišlo. Začalo pršet! A to bylo něco pro nás! Zadní náhon na dešti hrabe uplně všude ale i přesto, že jsem původně chtěl jet "na jistotu", jsem se stále snažil zajet jak nejlépe jsem mohl! A jaké bylo pak naše překvapení, když jsme zjistili, že naše poslední jízda byla mnohem rychlejší, než našich soupeřů a tudíž jsme se dostali na skutečně zasloužené první místo! Hurá!!! :-D

Fotografie z posledního rallye naleznete zde: zde. Tento vyhraný závod pro nás znamenal mnohem víc, než jen vysněný pohár. Máme radost hlavně z toho, že jsme to zvládli a předjeli i některé silnější vozy. Na této technické trati se zkrátka ukázaly všechny přednosti našeho ruského zadohrabu - především vysoké odolnosti (jak sem se již zmínil, mnoho aut se "porouchalo"). Výhry si moc ceníme a je to pro nás velké "nakopnutí" dopředu neusnout na vavřínech a nikdy nepodcenit přípravu. Na tomto prvním místě však nemám zásluhu jen já a navigátor Bazi, ale také moje Hanička (díky za podporu :-), mechanik Wenca, motorář Víťa a v neposlední řadě i Pepíček Nedvědů se svojí Škodou 100, který nás pořád hecuje (už jen tím, že byl také první a v celkovém pořadí trošku před námi :-)) Všem díky a už se nemůžeme dočkat zimních závodů!! Ahoj, zdraví pilot Martin Čermák.





pohár LADA cupu
1. místo LADA CUP, 5. v kategorii - Do nové závodní sezóny se nám vydařil skutečně krásný start. Sice jsme během závodu měli několik komplikací, kdy nám při 2. RZ praskly tyče zadní nápravy a v 5. RZ nám povolila brzda (v jízdě bez ní už máme praxi z minula :), zbytek závodu jsme však bojovali jak tygři takže jsme v naší skupině dojeli 5. místo. Máme z něj radost, protože konkurence byla skutečně veliká. Pohár jsme si ovšem odvezli za nový LADA cup, což je ocenení za nejrychlejší vůz značky LADA, což byla veliká výzva. Naštěstí jsme i po 5. RZ, která byla o cca 20 sekund pomalejší neztratili náskok na ostatní žigulíky, tudíž jsme prvenství obhájili. Toto ocenění nás velice teší a závody se tak staly ještě pestřejší. Fotogalerii z rallye si můžete prohlédnout zde.

Příští závod nás čeká autodrom Sosnová, do té doby bude náš závoďák odpočívat a samozřejmě doladíme všechny drobnosti, které se v Milovicích projevili po našich velkých letních úpravách. Děkujeme všem fanouškům, kteří nás do Milovic přišli podpořit a tešíme se na další shledání u automobilových závodů.




příprava na sezónu
PŘÍPRAVA NA SEZÓNU - V tuto chvíli probíhají přípravy na novou sezónu, která propukne 4.9.2010 v Milovicích. My samozřejmě neleníme a celé léto aktivně připravujeme, protože se nám soupeři trochu přemnožili :-) Tento fakt nás ale velice teší a alespoň nás bude nutit opět k lepším výkonům. Auto po předchozím závodění dostalo hodně zabrat takže jsme museli udělat komplet nový podvozek. To bysme ovšem nebyli my abychom rovnou trochu neinovovali... Přitvrdili jsme silenbloky, které drží nápravy a namontovali přitvrzené tlumiče z Maďarska od našeho nového přítele :-) Jen doufáme, že sme to s tvrdostí už moc nepřehnali - to nám ale ukáží až Milovice...

Všechny opravy a nové úpravy ke kterým došlo můžete vidět zde. Už se velice tešíme až si zase po dlouhé pauze zazávodíme! Po dokončení úprav vozu (snad v půlce tohoto týdne) musíme jít ještě trénovat protože už sme skoro zapoměli, jak se takový pekelný stroj ovládá.. :-) Všem krásný zbytek prázdnin a v Milovicích na trati ZDAR!


Za VAZ 2101 Rallye Team
Martin Čermák, řidič
Copyright (c) 2019 LADA 1600MTX Rallye Team | tel.: 737 536 862 | webdesign by DT xBase.cz - informační systém na míru pro malé a střední podnikatele Antispam.er.czValid HTML 4.01 Transitional