TOPlist
LADA 1600MTX Rallye Team

Výběr sezóny:

09/10 | 10/11 | 11/12 | 12/13 | 13/14 | 14/15 | 15/16 | 2017 | 2018 | 2019


Vítejte na webových stránkách závodního týmu LADA 1600MTX Rallye Team.

Vlevo si vyberte kategorii, která Vás zajímá. Zde se budete dozvídat všechny nové věci ohledně našeho závodního týmu.





KONEČNĚ JE TO TADY - Dlouho očekávaná chvíle nastala! Nebudu Vás dlouho napínat i když my byli napnutí skutečně dost. Po ročním zápolení na všech různých typech tratí, za deště sněhu i sluníčka, jsme konečně dosáhli vytouženého cíle - umístili jsme se na 3. místě v celkovém hodnocení Amater Rallye sezóny 2009/2010! Máme pohár!

pohár za sezónu
Během posledního závodu 5.6.2010 v Milovicích nám šlo skutečně o vše - mělo se rozhodnout, zdali na vytoužené "bedně" budeme stát nebo ne. Náš vůz nastupoval na finálový závod v lehce horší kondici než dříve, již je na něm vidět celoroční závodění a i my jsme byli velice nervózní. Tento fakt zapříčinil nejednu krizovou situaci během závodu. Například ve 4. RZ jsme byli skutečně připravení na tvrdý náraz, když se nám v zatáčce ve vysoké rychlosti auto odlepilo od silnice a letělo směrem do stromů, naštěstí jsme jej skutečně na poslední chvíli ukočírovali zpět na trať. Poslední krize byla při skutečně vyhrocené 6. RZ kdy nám zhruba v půlce trati před zatáčkou přestali fungovat brzdy, pravděpodobně poškozeny díky předchozímu průjezdu mimo trať. Jako zázrakem jsme však opět auto dokázali zvládnou a poslední RZ dojet pomocí ruční brzdy do cíle.

Naše umístění tedy v tomto závodě nebylo nejslavnější. Díky bohu pro nás, bohužel pro soupeře - byla pozice závodního teamu, který s námi vedl boj o 3. místo horší také vlivem technických závad. Napjatě jsme čekali na konečné výsledky a povedlo se! Máme vytoužený pohár! Jsme moc šťastní a je to pro nás velká motivace dát náš unavený stroj přes prázdniny opět do stoprocentního stavu a připravit se na další pokračování série Amater Rallye.


Závěrem bych chtěl poděkovat celému týmu za perfektní spolupráci a především čas, věnovaný přípravě vozu. Dále také děkuji Pepčovi Nedvědovi za veškerou pomoc a jeho rychlé bíle škodě 100 držíme palce do další sezóny. V poslední řadě děkujeme pořadatelům Amater Rallye za krásně organizované závody, přejeme všem krásné léto a velmi se těšíme na další podnik. Budeme se snažit nezklamat ani naše příznivce, neusnout na vavřínech a opět vylepšit naše vozidlo jak jen to bude v našich silách.

Fotogalerie z posledního boje naleznete zde.
Za VAZ 2101 Rallye Team
Martin Čermák, řidič





bramborová medaile
BRAMBOROVÁ TAKY DOBRÁ - To bylo heslo posledního závodu, který se uskutečnil na autodromu v Sosnové. Celý závod jsme si velice užili a abych pravdu řekl, opět si uvědomili že na sobě i na našem závodním voze je stále co zlepšovat, což je dobře. V tuto chvíli je to již jasné - na posledním závodě sezóny Amater Rallye, který se přesunul na 12.6.2010 (Milovice) proběhne v naší skupině nejkrutější boj o stupně vítězu, kterého se samozřejmě zúčastníme. Přijďte nám tedy všichni zafandit ať dopadneme co nejlépe! Na finální klání se moc tešíme, ale krom závodu i na to poslední závěrečné posezení večer u piva se všemi soupeři ze závodů Amater Rallye.

Fotogalerie zde. Tak hurá do garáže ať je vozidlo v kondici! AHOJ!






3. místo
MÁME DALŠÍ POHÁR - Jak je asi patrné, magické číslo 3 se opět vyjímá v naší výsledkové listině. Z posledního rallye v Bělé pod Bezdězem jsme si kromě utržené zástěrky přivezli i pohár za krásné třetí místo. Máme z něj samozřejmě opět radost, protože i tentokrát to byl velice napínavý souboj. Od 4 místa nás dělily pouze dvě vteřiny! Během závodu se střídalo počasí a trať vedla v jedné pasáži z prudkého kopce kde na závodníky dole čekala kluzká zatáčka plná bláta. I s tímto faktem si náš závodní stroj poradil a nakonec nás dovezl až na stupeň vítězů. V tuto chvíli jsme v celkovém bodování poháru AR 09/10 na celkovém třetím místě tudíž nezbývá než se maximálně snažit a třetí místo udržet. Držte nám palce nebo rovnou přijeďte zafandit na další rallye do Sosnové. Fotografie naleznete zde.






3. místo
MÁME POHÁR - Po ukrutném boji na kluzké trati v Milovicích dne 27.2. se nám podařilo vybojovat krásné 3. místo. Sice jsme to před koncem závodu s umístěním viděli dost tragicky ale nakonec se na nás usmálo štěstí a vše dopadlo dobře. Trať byla zajímává především z toho důvodu, že v lese byl led a sníh, za lesem klouzavé bláto a místy zase suchý asfalt, takže volba jaké pneumatiky obout byla dost težká. Nakonec jsme driftovali na zimních, protože slicky se nám v lese málem stali osudnými. :-) Všechno jsme však ustáli a náš stroj šlapal pěkně jako vždy. Už se tešíme na další závod. Fotografie naleznete zde.

NOVÉ: Report "jinýma očima" od Libora Horáka naleznete na stránkách melnicek.cz/node/4932. Takže jsme vlastně slavní :-) Mimochodem, tento náš úspěch nás v bodovací tabulce přesunul na 4. místo, tak nám všichni držte palce, ať to jde takto jen dál... Už se tešíme na přístě.



drift na sněhu
SNĚŽNÉ RALLYE - Předposlední závod poháru Amater Rallye se jel 30.1.2010 v Milovicích na sněhu, takže si asi každý dovede představit, jak to vypadalo :-) Tam jsme sice s novým motorem moc nezazářili (vysledek by byl stejný i se sériovou 1200) ale i tak sme dobruslili, nebýt jedné velké chyby, která zkončila v závěji :-D na krásné čtvrté místo. Závod se nám moc líbil, fotky naleznete zde.





nový motor VAZ 1600ccm
POZOR! Dlouho očekáváná chvíle je tu! "Závodní" motor, na kterém jsme pracovali po víkendech skoro půl roku je hotov a je v autíčku. Zatím zajíždíme, dolaďujeme a upravujeme. Už máme za sebou prvních 500 km a zatím to funguje, tak nám držte palce, ať - až na to pořádně šlápnu z toho nic nevylítne a všechno bude šlapat jak má. Už se nemůžem dočkat závodu...

Zde si můžete prohlédnout v naší galerii jak probíhala montáž do vozu.



závodní vůz LADA 1600 MTX
Momentálně máme rozjetý pohár Amater Rallye 2009/2010 a jsme zatím 5. ve skupině. Bohužel z důvodu jedné technické závady a jednoho nezúčastněného závodu ztrácíme na vítěze větší množství bodíku. Ale i přesto se budeme snažit a doufáme, že nám postupné úpravy vozu a zlepšování našich řidičských schopností nakonec celkové hodnocení zlepší a pokud né, tak alespoň pobavíme diváky naší jízdou, protože bez nich by to nebylo rallye...



Za VAZ 2101 Rallye Team
Martin Čermák, řidič
Copyright (c) 2019 LADA 1600MTX Rallye Team | tel.: 737 536 862 | webdesign by DT xBase.cz - informační systém na míru pro malé a střední podnikatele Antispam.er.czValid HTML 4.01 Transitional